Finland: Flow With Nature

Finland: Espoo

Flow With Nature

Johanna Järvinen

Business Hours :

By Appointment Only

(See English text below)

Kun toistamme omia sävyjämme ja linjojamme vaatteissa ja asusteissa (mukaan lukien hiukset ja meikki, jos käytät sitä), emme ainoastaan näytä paremmilta vaan myös tunnemme olomme hyväksi.

värianalyysi

Olen aina rakastanut luonnossa esiintyviä värejä – olen se ärsyttävä tyyppi, jonka selkään kiireiset törmäävät, kun yhtäkkiä pysähdyn ihastelemaan pilviä, puita, kukkia tai auringonlaskua. Ehkä tässä on syy siihen miksi aikanaan kiinnostuin värianalyysistä heti kuullessani siitä. Ajatus, että meidän ihmisten ja muun luonnon välillä on tällainen vuodenaikoihin liittyvä yhteys, oli minulle vastustamaton.

Itse asiassa, kaikella maailmassa on sekä väri että muoto. Muoti ja muut yhteiskunnan ilmiöt (mm. valmisvaatteet ja nykyajan korostama valinnanvapaus) ovat vain aiheuttaneet sen, että välillä unohdamme fyysisen olemuksemme olevan pitkälti perintötekijöidemme sanelema. Voit tietyillä tempuilla saada pituutesi, luustosi rakenteen ja värityksesi väliaikaisesti näyttämään muulta kuin ne ovat, mutta silti ne ovat tosiasioita jotka pysyvät pääasiassa samoina läpi elämäsi. Kuusi ei yritä näyttää koivulta, ei värinsä eikä muotonsa puolesta, eikä sinunkaan kannata yrittää matkia ketään hyvin erilaista ihmistä jos haluat vaikuttaa tosissaan otettavalta ja tulla nähdyksi omana itsenäsi.

Flow with Nature, Johanna Järvinen 12 Blueprints -värianalyysi. Värien testausta luonnollista ihonväriä vasten. Työskentelyn väri- ja valotila ovat neutraalit.

Kun toistamme omia sävyjämme ja linjojamme vaatteissa ja asusteissa (mukaan lukien hiukset ja meikki, jos käytät sitä), emme ainoastaan näytä paremmilta vaan myös tunnemme olomme hyväksi. Kaikkien kummallisten vääristymien poissaolo tuntuu kevyeltä ja vapaalta. Oletko koskaan ajatellut, että näytät parhaalta suihkun jälkeen pelkkään pyyhkeeseen kääriytyneenä? Itse aikanaan ajattelin juuri näin. Todennäköisesti se johtui siitä, että kauempana kasvoista sijaitseva pyyhe ei juuri vääristänyt kasvojani peilissä. Heti kun ryhdyin pukeutumaan ja meikkaamaan, näytin väsyneemmältä, tylsemmältä tai kireämmältä. Nyt viimein tiedän, että käytin värejä ja tyylejä, jotka saivat minut ikään kuin ”katoamaan”. Tämä oivallus on itse asiassa ollut minulle itselleni kaikkein tärkeintä väri- ja tyylianalyyseissä, koska enää minun ei tarvitse tuskailla miksi näin tapahtuu, vaan tiedän miksi, ja tiedän myös mitä voin tehdä muuttaakseni asian. Tieto on valtaa! (ja lisää tuskaa, myönnetään)

Play Video

Väri- ja tyylianalyysit taipuvat monenlaiseen käyttöön: jotkut haluavat näyttää hyvältä nopeasti ja tehokkaasti, koska työ ja/tai perhe vievät kaiken ajan. Toiset taas tykkäävät leikkiä väreillä ja tyyleillä ja etsiä itseään oman värivuodenaikansa ja tyylityyppinsä sisällä. Sitten on vielä meitä, jotka haluavat käyttää näitä palveluja työkaluina lisäämään itsetuntemustaan ja hyvinvointiaan.

Nykyään monet naisasiakkaani kysyvät vinkkejä luomukosmetiikan sävyistä, ja yritän vastata tähän parhaani mukaan. Rakastan luontoa ja eläimiä, joten tuen mielelläni eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja ekologisia ratkaisuja kosmetiikan ja pukeutumisen suhteen. On hieno juttu, että maailma on viimeinkin muuttumassa tähän suuntaan.

Otan vastaan väri- ja tyylianalyysiasiakkaita studiollani Espoossa. Tyylianalyysi on mahdollista tehdä myös virtuaalisesti. Alla hieman lisätietoa tyylianalyysistä (värianalyysistä kerrotaan jo laajasti tällä sivustolla):

FLOW WITH NATUREN TYYLIANALYYSI

Tyylianalyysi koostuu asiakkaan kasvojen ja vartalon monen eri osa-alueen arvioimisesta (mm. luusto, vartalotyyppi ja kasvonpiirteet). Analyysissä arvioidaan näitä osa-alueita kohta kohdalta, ja lopuksi tehdään yhteenveto ja katsotaan millainen kokonaiskuva näistä ”osistasi” syntyy.

Tämän jälkeen tiedämme miten valita sinulle vaatteita ja asusteita, joissa on samat linjat ja mittasuhteet kuin sinussa itsessäsi. Oikeat leikkaukset, kankaat ja yksityiskohdat näyttävät luonnollisilta ja uskottavilta ylläsi. Koska tyylityyppi ei muutu iän myötä, tyylianalyysi antaa kestävän pohjan imagonrakennukseen.

Tyylityypit

Käytössä on 10 eri tyylityyppiä: Dramaattinen, Luonnollinen, Klassinen, Nuorekas ja Romanttinen, ja jokaisesta Yin ja Yang-versiot. Yin-tyyppi on pienempi ja/tai pyöreämpi kuin Yang-tyyppi, joka puolestaan on kookkaampi ja/tai kulmikkaampi (esimerkiksi kirjailija Anna-Leena Härkönen on Yin-Nuorekas ja toimittaja Maria Veitola on Yang-Nuorekas tyyppi). Jokaiselle tyypille on olemassa asuja kaikkiin eri elämän tilanteisiin arjesta juhlaan.

Tyylianalyysin sisältö

Analyysin voi tehdä joko studiollani Omniassa tai kokonaan netin kautta. Varaan analyysiin aikaa 2 tuntia. Jos haluat nettianalyysin, tarvitsen sinusta tietynlaisia vartalo- ja kasvokuvia, joihin annan ohjeet ja jotka voit lähettää minulle etukäteen. Sitten sovittuna aikana juttelemme esim. Skypen kautta, teen analyysin ja selitän mitä lopputulos (eli tyylityyppisi) tarkoittaa: millaiset vaatteet, asusteet ja hiustyylit sinulle sopisivat, mukaan lukien sen, miten juuri sinun tulisi soveltaa ao. tyylityyppiä. Varaan aikaa myös kysymyksillesi. Tämän jälkeen jaan sinulle myös kirjalliset ohjeet ja kuvia sopivanlaisista tyyleistä. Jos haluat tulla paikan päälle analyysiä varten, en välttämättä tarvitse vartalo- tai kasvokuvia (hyvin mielelläni näen niitä silti), mutta on aina hyödyllistä, jos sinulla on kuvia itsestäsi erilaisissa asuissa.

PERSONAL COLOUR ANALYSIS​

Yes, we speak English! International clients are  warmly welcome.

I’ve always been a lover of colour in nature – I’m the person whose back everybody is bumping into when I suddenly stop to admire clouds, trees, flowers or the sunset. Perhaps this is why I was so taken with seasonal colour analysis from the moment I first heard about it. The idea of the link between us humans and the rest of nature was just irresistible to me.

In fact, everything in this world has colour and shape. Fashion and other societal developments (ready-made clothing, and our modern insistence on freedom of choice, to mention a few) have made us sometimes forget that we, too, are living creatures with inherited genes determining our appearance. Your height, bone structure and colouring can be manipulated to temporarily look like something else, but these are still hard facts that will stay with you all your life. A spruce tree doesn’t try to look like a birch tree, either in colour or shape, and neither should you try to imitate somebody very different if you want to look believable and for others to see you.

I firmly believe that when we repeat our own colours and lines in our clothing and accessories (including hair and any makeup you may choose to wear), we not only look better but also feel right. The feeling of lightness and naturalness comes from not being distorted in any way. Have you ever felt like you look best wrapped in a towel after a shower? I used to have this feeling. It was probably due to the minimal distortion of colour and line near my face. As soon as I started to create a “look” with clothes and makeup, I suddenly looked tired, boring, somehow pinched or strained, etc. Now I know I was wearing the wrong colours and styles, which made me “the invisible woman”. Understanding this has actually been more valuable to me than anything else about PCA (Personal Colour Analysis) or PIA (Personal Image Analysis), because instead of thinking “why is this happening” I know why it’s happening and also what I should do to fix it. Knowledge is power!

Many of my female clients ask for advice about organic makeup, and I do the best I can to give them suggestions. As a lover of nature and animals, I’m all for cruelty-free cosmetics and any sustainable solutions to makeup and clothing (actually wearing out what you buy, recycling, buying domestic when possible, etc). I’m so happy that this is the direction we’re moving in these days.

I see colour and image analysis clients in my studio in Espoo. Image analysis is also available virtually. Please contact me for more information.

Many of my female clients ask for advice about organic makeup, and I do the best I can to give them suggestions. As a lover of nature and animals, I’m all for cruelty-free cosmetics and any sustainable solutions to makeup and clothing (actually wearing out what you buy, recycling, buying domestic when possible, etc). I’m so happy that this is the direction we’re moving in these days.

I see colour and image analysis clients in my studio in Espoo.
Image analysis is also available virtually. Please contact me for more information.

Suosittelut

Kuultuani ensimmäisen kerran vuodenaikoihin pohjautuvasta värianalyysista joskus 1990-luvun lopulla arvelin olevani tyypiltäni kesä. Palasin pohtimaan värejäni uudelleen vuonna 2011, jolloin menin asteen verran pidemmälle ja tein kuvakollaaseja itsestäni eri asuissa sekä valokuvasin vaatteideni kankaita. Edelleenkin päädyin siihen, että olen kesä. Kolmannen kerran pysähdyin miettimään värejäni keväällä 2018. Tällä kertaa kimmokkeena oli ensimmäisen lapsenlapseni syntymä. Ostin suvun uudelle tulokkaalle vaatteita ja yritin valita värejä, joiden kuvittelin sopivan vauvan lämpimään väritykseen ja hänen vanhempiensa väreihin. Lopulta huomasin tutkivani värejä illat pitkät ja tekeväni jälleen kuvakollaaseja. Kävin läpi omaa vaatekaappiani ja havaitsin, että omat vaatevärini olivat keskenään ristiriitaisia eivätkä oikeastaan sopineet kesän palettiin, jota olin kuvitellut omakseni.

Lopullisena sysäyksenä hakeutua värianalyysiin toimi se, kun liityin Facebookin väriryhmiin. Siinä vaiheessa kuvittelin ja toivoin olevani Tumma Talvi, mutta koin poikkeavani ryhmän muista jäsenistä, jotka olivat minua tummempia. Keskusteluihin osallistuminenkin oli hankalaa, kun en tiennyt, olinko oikeassa ryhmässä. Halusin värinalyysin kautta saada selvyyttä asiaan. En ensisijaisesti ajatellut vaatteitani, vaan taustalla oli pikemminkin uteliaisuus ja kiinnostus väreihin. Koska olin jo niin uppoutunut aiheeseen ja käytin suurimman osan vapaa-ajastani värien tutkimiseen, niin halusin ikään kuin edetä asiassa jotenkin. Perheenjäseneni lopulta antoivat värianalyysin minulle äitienpäivälahjaksi. Sain ajan varatuksi jo kuuden päivän päähän, ja ajoin analyysiini 145 km matkan.

Analyysi itsessään oli kiva ja mielenkiintoinen kokemus, mutta lopputulos alkuun vähän järkytti. Olin Kirkas Talvi. En ollut missään vaiheessa edes harkinnut mahdollisuutta, että voisin olla kirkas vuodenaika. Otin kuitenkin tuloksen tosissani ja lähdin hankkimaan kirkkaita vaatteita.

Väreihin perehtyminen on mielestäni hauskaa. Koen sen olevan suoraa jatkumoa valokuvausharrastukselleni, ja nautin tunteesta, että minulla on nyt ikään kuin ‘virallinen lupa’ pukeutua näyttäviin väreihin. Aiemmin saatoin kyllä ostaa jotakin huomiota herättävää, mutta ne vaatteet jäivät yleensä hyvin vähälle käytölle, koska tavallaan häpesin pukeutua voimakkaisiin väreihin. Olen ostanut myös huulipunia ja muuta kosmetiikkaa, johon en aiemmin kiinnittänyt oikeastaan mitään huomiota, vaikka työaamuina  teinkin noin 15 minuutin perusmeikin.

Sanna
Kirkas Talvi | Bright Winter

Mihin kysymykseen toivoin väri- tai tyylianalyysiltä vastausta tai miten analyysi on käytännössä auttanut ?

 

Halusin tietää mitkä värit ovat minulle hyviä, siihen analyysista oli apua. Oikeastaan muita odotuksia ei ollut. Käytännössä on tullut tehtyä vähemmän heräteostoksia ja yhdistely on ehkä helpompaa, silloin kun oikean sävyisiä vaatteita on, varsinkin neutraaleja.

Tyylianalyysi on auttanut ymmärtämään miksi jotkin tietyt vaatteet eivät koskaan toimineet,  sekä opettanut näkemään mikä näyttää hyvältä ja millainen kroppani oikeasti on. On helpompi arvioida kannattaako jotain vaatetta ostaa. Kaapissa on vähemmän vaatteita jotka odottivat että löytäisin sopivan osan pariksi asuun. Ei ole enää montaa eri tyylistä eri väreissä vaan on ainakin vähän jotain linjaa. Toki tulee jotain hankittua mikä lopulta vaatisi vaikka toisenvärisiä housuja mutta niitä on paljon vähemmän (koska mietin tarkemmin onko järkevää ostaa jotain vaatekappaletta).

Lotta


Lähetetty iPadista | Light Summer